Αξιοθέατα

Τι θα δείτε

Αξιοθέατα με ιστορική σημασία αποτελεί ο μεσαιωνικός Πύργος στην άκρη του Χωριού.
Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την Μονή όσιου Δαβίδ 13 χλμ μακριά απ' το χωριό. Μετά την επίσκεψη σας στο μοναστήρι σε απόσταση 3χλμ θα συναντήσετε τους καταρράκτες του Δρυμώνα με τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο ολόγυρα.
Άλλο μοναστήρι που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι αυτό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με τις Βυζαντινές αγιογραφίες και τη καταπληκτική θέα. Πηγαίνοντας προς Χαλκίδα θα δείτε την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου όπου μπορείτε να προσκυνήσετε τη χάρη του και να δοκιμάσετε τα τοπικά σουβλάκια της περιοχής.

Πραγματοποιήστε και μια εκδρομή στη Βόρεια Εύβοια…Πύργος, Ιστιαία, Ωρεοί, Άγιος Γεώργιος, Πευκί, Club Mediterrane, Βασιλικά, Αγία Άννα, και φυσικά, στα Λουτρά Αιδηψού με τα ιαματικά λουτρά και τα πατροπαράδοτα γλυκά.

 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ του Γέροντα, ένα μοναστήρι βυζαντινού ρυθμού, 13χλμ. από τις Ροβιές, και από εκεί στους καταρράκτες της Δρυμώνας, μέσα από μια μαγευτική, πευκόφυτη διαδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη. Υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι.

Το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ δεν είναι όμως το μοναδικό στην περιοχή… Επισκεφθείτε τη Μονή Γαλατάκη στη Λίμνη, τη μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, το μετόχι της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Ηλίων, το ασκητήριο του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Χριστοδούλου.

 Μια βόλτα ως τον Αϊ Γιάννη το Ρώσο, είναι απαραίτητη! Θα σας πείσει για το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς. Το Προκόπι απέχει από τις Ροβιές 43χλμ. σε μια διαδρομή ανάμεσα σε δροσερά πλατάνια και τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Κηρέα. Ο ποταμός Κηρέας και το πλατανοδάσος που εκτείνεται παράλληλα στις όχθες του, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας.

 Ιδανική διαδρομή για περίπατο ή ποδήλατο από την παραλία των Ροβιών μέχρι το κτήμα Παπαδοπούλου στον Ελαιώνα. Πριν ξεκινήσετε κάντε μια στάση στα ψαροκάικα για να χαζέψετε ή να αγοράσετε τα φρέσκα ψάρια που μόλις έχουν φέρει οι ψαράδες.